Dostlar vardır hayatımızda sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen.

Dostlar vardır hayatımızda ailemize bile açamadığımız dertlerimizi, sırlarımızı onunla paylaştığımız.

Dostlar vardır hayatımızda sesine, sohbetine tiryaki olduğumuz.

Dostlar vardır hayatımızda dertleriyle dertlendiğimiz, hüzünleri ile kederlendiğimiz.

Dostlar vardır hayatımızda bizden çok uzaklarda olsa bile dostluğunu hep yanımızda hissettiğimiz.

Dostlar vardır hayatımızda her şeyimizi onlara gönül rahatlığı ile emanet ettiğimiz.

Hayatımıza büyük bir değer katan dost ve dostluğa dair, gönül keseceklerimizde biriktirdiğimiz birçok hatıraları vardır.

‘’Dost biriktirmeli insan bu hayatta, birkaç gerçek dostu olan Dünya’nın en zenginidir’’ sözü dosta yüklenen anlamı ne güzel anlatıyor.

Günümüzde şehirleşmenin ve zenginleşmenin hayatımıza getirdiği gerçek fakirlik içerisinde yaşamaya çalışırken, genelde menfaat üzerine kurulu ilişkilerimiz gerçek dostlukların üzerine her geçen gün zifiri bir karanlık gibi çöküyor.

Dedik ya şehirleşmenin ve zenginleşmenin getirdiği yalnızlığı hepimiz yaşıyoruz.

Ancak günümüzde menfaatler için sürekli sıcak tutulan siyasi makamlara gelenler hariç, diğer bütün mesleki makamlarda yükselen insanların yalnızlaştığına onlarca kez şahit oldum. Bırakın bu arkadaşlarımızın mesleki yükselmelerinden gurur duymayı, en küçük bir başarısızlığında ilk eleştiren bizler oluyoruz.

Aslında bu dost   dediklerimizle aramıza ördüğümüz haset ve kıskançlık duvarlarının arkasında her geçen saniye kendimizi yalnızlaştırıyoruz. Gereksiz ve sonucu olmayan siyasi tartışmalarla onlarla gönül bağlarımızı her geçen gün kopartıyoruz.

Geçmişte son yolculuğuna uğurladığı bir dostunun arkasından dökülen göz yaşları yerini, şimdi defin sırasında kulağımızı tırmalayan telefon görüşmelerine bıraktı. Nefesimizin bile sayılı olduğu bu zaman diliminde makamınız, mevkiiniz, sosyal statünüz ne olursa olsun dostlarınızın ve dostluğun kıymetini bilin.

Gönül keseciklerinize dostluğun sıcaklığını doldurun. Gerçek dostlukların hayatımızın her alanına büyük değerler kattığını unutmayın. Birkaç gerçek gönül dostunun her türlü makam ve mevkiden daha önemli olduğunu unutmayın.

Hoşça kalın, dostça kalın.