Özel Yalova Bilge Okulları, Halil İnalcık Anadolu Lisesi ve Sevim Gövez Ortaokulu, aynı zamanda sürücü kurslarının eğitim alanı olarak kullanılan “Adnan Menderes Mahallesi Kaçkar Sokak” adresinde yaklaşık iki bin öğrenciye eğitim hizmeti vermektedir.

Yedi metre genişliğinde, iki yüz metre uzunluğunda olan bu sokak özellikle okulların giriş-çıkış saatlerinde servislerin, özel araçların ve yayaların aynı anda kullandıklarından trafik akışı kilitlenmekte ve her gün büyük sorunlar yaşanmaktadır.

Adı geçen sokağın okulların giriş ve çıkış saatlerinde sürücü adayları tarafından kullanılmaması için resmi yazı ile defalarca uyarılmalarına rağmen, halen bu sokak sürücü adayları tarafından ısrarla yoğun olarak kullanılmaktadır.

Bu durum devam ettiği sürece burada yaralanmalara hatta ölümlere dahi sebep olabilecek kazalar meydana gelmesi kaçınılmazdır.

Alınmayan tedbirler veya uyulmayan resmi yazılar sonucu meydana gelebilecek kazaların sorumluluğu hepimize aittir.

Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı sürücü kurslarının resmi yazılara uymaması ise ayrı bir tartışma konusudur.

Kalıcı çözüm olarak adı geçen sokağın yetkili merciler tarafından şoför eğitim alanı güzergahından çıkartılması gerekmektedir.

Kısa vadede ise acil çözüm olarak okulların giriş-çıkış saatleri olan 08.00-09.00 ve 15.10-17.35 saatlerinde sokağın sürücü adayları tarafından kullanılmasının engellenmesi gerekmektedir.

Yetkili mercilerin herhangi bir olay ya da kaza meydana gelmeden konuya acil olarak bir çözüm getirmeleri hepimiz için yararlı olacaktır.

Çocuklarımızın sağlıklı bir eğitim almalarından hepimiz sorumluyuz.

Konu ile ilgili tüm mercilerin hassasiyetle soruna bir çözüm getireceklerine inanıyorum.