Manevi rehberlik bireye yapılan sistemli ve uzun bir yardım sürecidir. Manevi rehberliğin amacı bireyi güçlendirmek, bireyi kendisiyle tanıştırmak ve onun problemlerini çözmesini, gerçekçi ve doğru kararlar almasını, kapasitesini geliştirmesini ve çevresi ile dengeli ve sağlıklı bir şekilde uyum içinde olmasını sağlamaktır. Bu, bireye doğrudan yapılan tek yönlü bir yardım değildir. Bireyin yapamadıklarını onun yerine yapmak değildir. Bireyin sadece bir yönüyle ilgilenmek değildir. Manevi rehberlik, bireyin hem anlık durumu ile hem de orta ve uzun vadeli sorunları ile ilgilenir. Ancak bizzat uzun vadeli tedavi uygulama görevi yoktur.
Burada beş özellik öne çıkmaktadır: Birey, yardım, süreç, uzmanlık ve dini deliller. Bireyin kendini tanıması, geliştirmesi, yeteneklerini, güçlü ve zayıf yönlerini keşfetmesi demektir. Manevi rehberlik, yardım isteyen kişinin potansiyelini harekete geçirme çabasıdır. Yoksa doğrudan nasihat, onun adına iş yapma, sonucunu onun gayreti dışında çözme anlamına gelmez. Süreç içinde manevi desteğin gerçekleşmesi bir anda olup biten bir destek olmadığını gösterir. Uzmanlık (profesyonellik) ise manevi rehberlik uzmanının iyi bir dini ve psikoloji bilgisine sahip olması gerektiğini gösterir. Konuyu açmak gerekirse,
Manevi rehberlik hizmeti:
-Bireye yönelik tek yönlü bir yardım değildir, karşılıklı davranış ve etkileşimi gerektirir.
-Ders ve öğretim konusu değildir.
-Yargılamaz ve ceza vermez.
-Her problemi çözecek sihirli bir güç değildir.
-Bireye acımak, kayırmak ve her sıkıntıya düştüğünde kanat germek gibi bir yaklaşımı yoktur.
“Kişinin kendi din ekseninde daha rahat hissetmek istemesi, dini, ahlaki ve dünya görüşlerinde etkileşimler yaşaması, dini ibadet ve hizmetlerinde sorunlarla karşılaşması, haram ve günaha girme endişesi, dini duygu ve düşüncelerini paylaşma gereği duyması günümüzde dini desteğe de ne kadar çok ihtiyaç duyulduğunu ortaya koymaktadır. Dini destek; kişinin günlük hayatında, toplumla olan ilişkilerinde, algı ve işlev bozukluğuna yol açan dini içerikli sorunlarını çözmede, inanç ve ibadetlerini gerçekleştirmede yardımcı olur ve bunu yaparken dini kaynak, değer ve sembollerini ağırlıklı olarak kullanır. Bunu yaparken de, bireyin öz potansiyelini güçlendirir ve kendisinin onu geliştirmesini ve kullanmasını sağlar”.
Dualar Mehmetçiğin manevi gücüdür.
Ordumuzun, ülkemizi hertürlü terör unsurlarına karşı korumak ve sınırlarımızı bu şer odaklarının taciz ve saldırısından korumak amacıyla başlattığı operasyon 1. Haftasını doldurdu. "Birlik ve berberlik" duygusu ve zor zamanlarda bütünleşme kabiliyeti olan bir millet olarak, manen coşkun duygular içindeyiz. Allah’ın izniyle, kötü niyetlerin sahipleri bu dik duruş ve kararlılık karşısında gereken dersi alacaklardır. Dualarımız fedakâr ordumuzla birlikte. Şehitlerimize Rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır, Gazilerimizede şifa temennimi dile getirmek isterim.
Kadir ilgiyi haketmiyor mu?
“24.01.2018 Çarşamba(Bir haber kanalından)
Yalova'da geçimini atık kağıt ve karton toplayan ailesine yardım ederek sürdürürken katıldığı Karma Dövüş Sanatları (MMA) Dünya Şampiyonası'nda birinci olan Kadir Dalkıran (19), hayatını hâlâ kağıt toplayarak kazanıyor. Kendisine sadece şarkıcı Demet Akalın'ın destek olduğunu belirten genç sporcu, diğer sponsorluk ve yardım sözlerinin yerine getirilmediğini söyleyerek, "Kağıt ve karton toplayarak günde 30- 40 lira arasında para kazanıyorum dedi.“
Haberin muhatabı sporcu gencimiz Yalova‘da yaşıyor.Ve bir şampiyonluk hediye etmiş bu ülkeye ve şehrimize. Gel görki,vefasızlık her yerde olduğu gibi burada kendini gösteriyor ve arayan soranda olmuyor.İlgili kurumların bilgisine diyeceğim ama, hadi hayırlısı….