Soruşturmanın ikinci dalgasında gözaltına alınan Zeynep Gözdem Ongun, emniyette yaklaşık 32 sayfa ifade verdi. İfadesinde hem banka hesaplarındaki para hareketliliği hem de evinde bulunan nakit paranın kaynağına dair detaylı açıklamalarda bulundu.

Evinde yapılan aramada ele geçirilen 83 bin 700 TL, 227 dolar, 31 bin 50 Euro ve 1.640 sterlinin sorulması üzerine Ongun, bu paraların eşinin tutuklanmasının ardından oluşabilecek acil ihtiyaçlar için çevresinden borç aldığını söyledi. Ayrıca, 13 bin 800 TL’nin oğlunun bayram harçlığı olduğunu belirtti.

Kendisine yöneltilen suçlamalara karşı, uzun yıllardır düzenli gelir elde eden bir iş insanı olduğunu vurgulayan Ongun, “Kendi emeklerimle kurup geliştirdiğim şirketimin hesaplarının bu denli detaylı incelenmesi beni kişisel olarak rahatsız etti. Bu incelemenin, eşim Murat Ongun üzerinden bana yönlendirildiğini düşünüyorum” dedi.

Gözdem Ongun’un ifadesinde dikkat çeken bir başka nokta da, yaşadıkları villanın kirasına dair yaptığı açıklamaydı. Yıllık 3 milyon 717 bin 400 TL’lik kira bedelinin, eşi Murat Ongun tarafından kendisine elden verildiğini söyleyen Ongun, bu parayı önce kendi hesabına yatırıp ardından ev sahibine ilettiğini ifade etti.

İpek Koza El Sanatları Sergisi 2 Mayıs'ta Açılıyor
İpek Koza El Sanatları Sergisi 2 Mayıs'ta Açılıyor
İçeriği Görüntüle

İBB ile herhangi bir bağlantısının olmadığını belirten Gözdem Ongun, “Ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde hiçbir zaman yönetici ya da başka bir pozisyonda görev almadım. Şirketim aracılığıyla da kamu ihalelerine katılmadım. Açık hava reklam ihalelerine dair herhangi bir bilgim yok” diyerek suçlamaları reddetti.

Banka hesaplarındaki para giriş çıkışlarına dair sorulara ise, bu işlemlerin büyük kısmının kendi işine ait olduğunu savunarak yanıt verdi. “Şirketimden ürün alan şahıslar olabilir, hatta bu isimler müşterilerimin sahip olduğu firmalar da olabilir ama şu anda net hatırlamıyorum” dedi.

Gözdem Ongun’un ifadesi, soruşturmanın seyrinde önemli bir aşamayı temsil ederken, kamuoyunda da tartışmalara neden oldu. Gelişmeler yakından takip ediliyor.