Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipler, buğday, mısır ve ayçiçeği gibi ürünlerin hasadında kullanılan biçerdöverleri yerinde inceleyerek, ürün kayıplarını en aza indirmek için operatörlerle birebir çalışma gerçekleştiriyor.
Yapılan kontrollerde, biçerdöver sahipleri ve operatörlere, doğru ayarlama ve hasat teknikleri hakkında bilgilendirme yapılırken, çiftçilerin de bilinçli olması adına uyarılarda bulunuldu. Yetkililer, fazla ürün kaybına yol açan biçerdöver operatörlerinin, en yakın İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine bildirilmesi gerektiğini vurguladı.
Tarımda verimliliği artırmak ve çiftçilerin emeğini korumak adına yürütülen bu kontrollerin, sezon boyunca düzenli olarak devam edeceği bildirildi.