Türkiye’de yaşlı nüfus oranının yüzde 10,6’ya ulaşmasıyla “çok yaşlı toplum” sınıfına girildiğine dikkat çeken Bakanlık, 2025’in “Aile Yılı” ilan edilmesiyle yaşlılık politikalarını daha bütüncül bir yaklaşımla ele alıyor.

Bu kapsamda, 11-15 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek çalıştaylar ile yaşlı bireylerin sosyal, ekonomik ve sağlık temelli sorunları tespit edilecek, illere özgü çözüm önerileri geliştirilecek. Çalıştaylardan elde edilen veriler, ekim ayında yapılacak II. Yaşlılık Şurası’na taşınarak politikaların şekillendirilmesine katkı sağlayacak.

Bakan Çiftçi’den Gülistan Doku açıklaması: Umut Altaş’ın ABD’de yaşadığı yer bulunacak
Bakan Çiftçi’den Gülistan Doku açıklaması: Umut Altaş’ın ABD’de yaşadığı yer bulunacak
İçeriği Görüntüle

Yalova İl Yaşlılık Çalıştayı ise Yalova Valiliği himayelerinde, 14 Ağustos Perşembe günü saat 09.30’da Uygulama Oteli’nde yapılacak. Etkinliğe kamu kurumları, yerel yönetimler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve yaşlı bireyler katılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bu çalıştaylar sayesinde yaşlılarımızın tecrübe ve irfanından faydalanarak daha kapsayıcı ve etkili politikalar oluşturacağız” dedi.

#Yalova #YaşlılıkÇalıştayı #AileveSosyalHizmetlerBakanlığı #YaşlıBakımı #YaşlıHakları #YalovaHaber