Ev dışı tüket im sektörünün öncü ve yenilikçi markası Unilever Food Solutions’ın, 1.600’den fazla global şefin öngörüsü ve çalışmalarıyla hazırladığı Geleceğin Menüleri Trend Raporu 2025’te yer alan trendler, Tola Restaurant’ın hazırladığı özel bir menüyle davetlileri, Bursa’nın yeşil doğasında gastronomik bir yolculuğa çıkardı.

Menü3

25 Eylül’de Tola Restaurant ev sahipliğinde Yusta Bağları’nda gerçekleşen etkinlik; gastronomi dünyasından şefler, işletmeciler, basın mensupları ve sektör profesyonellerini bir araya getirdi. Unilever Food Solutions’ın 2023 yılından bu yana her yıl yayınladığı Geleceğin Menüleri Trend Raporu’nda bu yıl öne çıkan dört trend, Bursa’nın yerel ürünleri ve Tola mutfağının yaratıcı yaklaşımıyla bir araya getirilerek davetlilere sunuldu.

I M G 20250927 W A0013

Farklı kültürlerden gelen malzeme ve teknikleri buluşturarak gastronomiyi sınırların ötesine taşıyan Sınır Tanımayan Mutfaklar trendi gecede Hasanağa Enginarı Üçlemesi ve Dana Şaşlık olarak yorumlanırken, yerel malzemelere, unutulmuş tariflere ve geleneksel pişirme tekniklerine hak ettiği değeri veren Köklere Dönüş trendi, Trüflü Çerkez Tavuğu ve Kuzu Karski – Barbunya Pilaki tabaklarıyla hayat buldu. Yemeğin çok duyulu ve interaktif bir deneyime dönüşmesini öne çıkaran trend Yeni Nesil Yemek Deneyimi Kalamar Mozambique ile temsil edilirken, sokak kültürünün samimi cazibesini koruyarak rafine tekniklerle bir üst seviyeye taşıyan Sokak Lezzetlerine Şef Dokunuşu trendi odağında hazırlanan Bursa şeftalisi & Karamelli Waffle ile geceye tatlı bir kapanış yapıldı.

Menü2

UFS Türkiye Pazarlama Lideri Eylül Er: “Geleceğin Menülerini yalnızca bir rapor değil, sektöre yön veren bir yol haritası olarak görüyoruz. Restoran sahiplerinden şeflere, tüketiciden gazetecilere kadar herkesin bu vizyondan beslenmesi bizim için değerli. Önceki raporlarda bu trendlerin uygulanabilirliğini hem zincir restoranlarda hem kafe-bistrolarda hem de fine dining konseptlerde çeşitli davet ve etkinliklerle göstermiştik. Bursa’daki bu buluşma da raporun hem fine dining konseptlerle hem yerel değerlerle nasıl hayat bulduğunu kanıtlayan çok özel bir örnek oldu.” dedi.

I M G 20250927 W A0015

UFS Türkiye Lider Şefi Osman Bahadır: “Geleceğin Menülerini 2023’ten bu yana dünya çapında binlerce şefin katkısıyla hazırlıyoruz. Bu rapor, yalnızca bugünün değil yarının mutfaklarına da ışık tutuyor. Sokak lezzetlerinden sınır tanımayan mutfaklara uzanan bu trendler, şeflere ilham, sektörün dönüşümüne de yön veriyor.”

Tola’nın kurucu şefi Atakan Özen, menüye dair şunları söyledi: “Tola’da hedefimiz, Bursa’nın bereketli topraklarından çıkan ürünleri modern bir vizyonla yeniden yorumlamak. Bu gece, Unilever Food Solutions iş birliğiyle hazırladığımız menüde yerel malzemelerimizi trendlerle buluşturarak hem köklerimize sahip çıkan hem de geleceğe bakan tabaklar sunduk.”

Geleceğin Menüleri Rapor Metodolojisi

Raporda yer alan Geleceğin Menüleri trendleri ve içgörüleri titizlikle araştırılıp doğrulandı. Trendler, güçlü küresel veriler ve şeflerin kapsamlı geri bildirimleri doğrultusunda derlendi. Bu veriler arasında raporlar, sosyal medya analizleri ve 21 ülkede gerçekleştirilen 300 milyondan fazla çevrimiçi arama yer alıyor. Ayrıca, 20 pazarda faaliyet gösteren 1.600’den fazla şeften alınan ayrıntılı geri bildirimler ve Unilever Food Solutions’ın deneyimli şef ekibinin katkıları da sürece dahil edildi. Unilever Food Solutions şefleri, Geleceğin Menüleri’nde yer alan trendleri yansıtan lezzetli tarif konseptleri geliştirdi. Bu tarifler, raporda yer alarak trendler için ilham kaynağı olmanın yanı sıra restoran ve şefler için en uygun trendlerin uygulamasına da rehberlik edecek şekilde hazırlandı.

Geleceğin Menüleri Trend Raporu’na www.unileverfoodsolutions.com.tr’den ulaşabilir, raporu ücretsiz olarak inceleyebilir ve indirebilirsiniz.

''Bugün yanındayız, yarına hazırız’’ dediler

Yalova Federasyonlarından Gazze’ye Tepki: “Sessizlik Suça Ortaklıktır”
Yalova Federasyonlarından Gazze’ye Tepki: “Sessizlik Suça Ortaklıktır”
İçeriği Görüntüle

Mutfaklardaki şefler ve işletmeciler bugün aynı anda pek çok zorlukla mücadele ediyor: artan tedarikçi fiyatları, enerji maliyetlerinin yükselmesi, personel sıkıntısı ve küresel ekonomik durgunluk… Şefler tarafından mutfaklardaki ihtiyaçlara çözüm bulmak için hayata geçen Unilever Food Solutions, “Bugün yanındayız, yarına hazırız.” mottosuyla gastronomi dünyasına hem destek olmaya hem de ilham vermeye devam ediyor. Kadrosunda 250 profesyonel şefin yer aldığı Unilever Food Solutions, şeflerin yarattığı lezzetler için profesyonel ve yüksek kalitede, hayatı kolaylaştıracak, sürdürülebilir malzemelerle ürünler sunarken, dünyadaki trendleri takip eden reçeteleri ve yeni yetenekler için eğitimleriyle de mutfakları yarına hazırlıyor. Unilever Food Solutions attığı her adımla, mutfağı bir stres kaynağından çıkartıp tutku kaynağına dönüştürüyor ve sevdikleri işi yapmaları için şefleri özgürleştiriyor.

#Bursa #GeleceğinMenüleri #UnileverFoodSolutions #Gastronomi #TolaRestaurant #YerelÜrünler #FineDining #MutfakTrendleri #Şefler #Etkinlik

Kaynak: haber merkezi