Bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin rolünü vurgulamak ve toplum genelinde bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla Yalova Valiliği koordinasyonunda, İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonuyla hayata geçirilen yürüyüş, 30 Nisan 2025 Çarşamba günü saat 10.00’da İDO İskelesi–Yürüyen Köşk Sahil Yolu güzergahında gerçekleştirildi.

“Yürüyen Yalova”ya Yoğun Katılım-1

Etkinliğe Yalova Vali Yardımcısı Aziz Mercan’ın başkanlığında, il protokolü, Kızılay temsilcileri, kamu kurumları çalışanları, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sahil boyunca devam eden yürüyüş sırasında kurulan stantlarda, sağlıklı yaşam, düzenli fiziksel aktivite ve hastalıkların önlenmesi konusunda bilgilendirme broşürleri dağıtıldı ve katılımcılara çeşitli bilgilendirmeler yapıldı.

“Yürüyen Yalova”ya Yoğun Katılım-2

Yürüyüş sonunda etkinliğe katılanlara meyve ve çay ikramı yapılırken, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının artırılmasına yönelik çalışmaların süreceği belirtildi. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, toplumda her yaş grubunun fiziksel aktiviteye yönlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Yalova’da Kadın Tiyatro Topluluğu Sahneye Çıkıyor: “Sen Ben Misin?” Oyunu 29 Nisan’da Ücretsiz
Yalova’da Kadın Tiyatro Topluluğu Sahneye Çıkıyor: “Sen Ben Misin?” Oyunu 29 Nisan’da Ücretsiz
İçeriği Görüntüle

“Yürüyen Yalova”ya Yoğun Katılım-3

“Yürüyen Yalova”ya Yoğun Katılım-4