Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Yalova programı kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlerde balıkçılık sektörü ve su ürünleri alanındaki yatırımları yerinde değerlendirdi. Program çerçevesinde hem kamu yetkilileriyle hem de sektör temsilcileriyle bir araya gelen Gizligider, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı Gizligider, Yalova’daki temaslarına ilk olarak Yalova Valisi Ahmet Hamdi Usta ile gerçekleştirdiği görüşmeyle başladı. Görüşmede kentte yürütülen tarım, su ürünleri ve kırsal kalkınma projeleri ele alındı.

Ziyaret programının devamında, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Marmara Su Ürünleri Kontrol ve Denetim Merkezi’nde incelemelerde bulunan Gizligider, merkezin faaliyetleri ve teknik altyapısı hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı. Söz konusu merkezin, bölgedeki su ürünleri denetim ve kontrol süreçlerine önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Program kapsamında Yalova Merkez Balıkçı Barınağı’nı da ziyaret eden Gizligider, burada faaliyet gösteren balıkçı kooperatiflerinin temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Görüşmede balıkçılık sektörünün mevcut sorunları, barınakların ihtiyaçları ve çözüm önerileri gündeme geldi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Gizligider, balıkçıları yakından ilgilendiren yeni düzenlemeler üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirterek, hazırlanmakta olan yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle sektörde yaşanan birçok sorunun çözüme kavuşacağını ifade etti. Yapılacak düzenlemelerin balıkçılara önemli kolaylıklar sağlayacağını vurgulayan Gizligider, sektör temsilcilerine olumlu mesajlar verdi.
#Yalova
#Balıkçılık
#TarımVeOrmanBakanlığı
#SuÜrünleri
#BalıkçıBarınağı
#Marmara
#Gündem


