İstanbul Bakırköy’de 24 saat güvenlikli bir sitenin otoparkında bulunan iki aracın bagajından toplam 30 milyon dolar nakit para, kimliği belirsiz 4 kişi tarafından sadece 10 dakikada çalındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Olay, Şenlikköy Mahallesi’nde 11 Şubat sabahı meydana geldi. Adına Türk medyasında “B. D.” denilen döviz bürosu sahibi, iş yerinden aldığı yüklü miktardaki parayı otoparkta park halindeki iki aracın bagajına çuvallar içinde yerleştirdi. Bir süre sonra siteye giriş yapan sahte plakalı bir araçtan inen 4 kişi, iki aracın bagaj ve camlarını kırarak içlerindeki para dolu çuvalları kendi araçlarına taşıdı ve kaçtı.

Olayı fark eden araç sahibi, durumu polis ekiplerine bildirdi. İlk incelemelere göre toplamda 300 kilogram ağırlığında parayı hırsızların yaklaşık 10–15 dakikada alarak uzaklaştığı güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Polis, şüphelileri yakalamak için çalışmalara devam ediyor.

BİK’ten 2026 İçin Basına Yeni Düzenlemeler: Yardımlar ve Fonlar Açıklandı
BİK’ten 2026 İçin Basına Yeni Düzenlemeler: Yardımlar ve Fonlar Açıklandı
İçeriği Görüntüle

Soruşturma kapsamında çalınan paranın İBB’ye yönelik yolsuzluk iddianamesiyle ilişkilendirilen ve döviz bürosu sahibi olduğu iddia edilen Atilla Durmaz’ın oğlu Bilal Durmaz’a ait olduğuna dair yeni detaylar da gündeme geldi. Bu gelişmeyle birlikte olayın boyutu farklı bir soruşturma hattına yöneldi.

Polis ekipleri, güvenlik kameraları üzerinden zanlıların kimliklerini belirlemeye çalışırken, soygunun planlı mı yoksa fırsattan yararlanılarak mı gerçekleştiğini de araştırıyor.

#Bakırköy #İstanbul #Soygun #30MilyonDolar #OtoparkSoygunu #Güvenlik #Gündem