Başörtüsü bilene cennet örtüsü bilmeyene sadece bir bez parçası. Başörtüsü aslında başını kapatmak değil, bir hayat tarzını seçmek demek. Onu taktığınız da tüm kötü huyları bir kenara bırakmak, kalbini güzelliklerle doldurmaktır. Yani bu bizim yeni neslin taktığı başörtüsü gibi değil. O sadece örtü. Örtünün modalaşmış hali. Ilımlı İslam diyorlar ya, öyle bir şey yok aslında. İslam İslamdır ayırmaya bölmeye gerek yok. Şimdi bu yazıyı neden yazdın diye soracaklar. Aslın da her ne kadar başörtüsü sorunu çözüldüyse de hala bazı insanların yakıştırmaları hoşuma gitmiyor. Bazen en yakın arkadaşlarım böyle düşünüyor deli oluyorum.

Benim en hayran olduğum kadınlardan biri de çarşaf giyen kadınlardır. Hoppaa dediğinizi duyar gibiyim. Ama evet öyle. Biz dünya nimetlerinden vaz geçemezken bir güzel kafamıza göre yaşarken onlar sırf Allah sevgilerinden dolayı kendi içinden gelen sesi dinlemiş ve tam iman etmiş.

Yani Allaha teslim olmuş. Bizim gibi başımız sıkıştığında teslim olmuyor yani. Ama şunu da bilelim ki iman kalplerdedir. Kimse kimsenin imanını bilmez ettiği tövbeleri bilmez.

Burada ki konu iki metrelik bez değil. Düzgün yaşamak. Bunu örtü takmayan da gayet güzel yapabilir. Ama başörtüsü bir takvadır. Nirvanadır. Ama hakkıyla bilip yapana. Yoksa haşa Allah’ı kandırmış olamaz. Kendini kandırmış olur.

Kendi çapımda bir şeyler anlatmak istedim. İnşallah bundan sonra varsa bir başörtü takıntınız lütfen bu yazdıklarımı getirin aklınıza. Ve gene unutmayalım ki herkesin günahlarına şahit olabilirsiniz ama tövbelerini yakarışlarını bilemezsiniz. O yüzden birbirimizi sevelim ve ön yargılı olmayalım.