Tahsin Becan, Türkiye’de çocukların karşı karşıya olduğu sosyal ve ekonomik sorunlara dikkat çekerek, çocuk yoksulluğu ve eğitimde güvenlik konularının acil çözüm beklediğini söyledi. Becan, çocukların okullarda dahi kendilerini güvende hissetmediğini belirterek, “Bu ülkenin çocukları sahipsiz değildir” ifadelerini kullandı.

23 Nisan Mesajında Çocukların Sorunlarına Dikkat Çekti
Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Becan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, bayramın sadece kutlama günü değil, çocukların yaşam koşullarının sorgulanması gereken önemli bir gün olduğunu vurguladı.
Becan, Türkiye’de yaklaşık 21,4 milyon çocuğun yaşadığını hatırlatarak, resmi verilere göre çocukların yaklaşık yüzde 40’ının yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altında bulunduğunu ifade etti.
Çocuk İşçiliği ve Okulu Terk Oranları Artıyor
15-17 yaş grubundaki çocukların önemli bir bölümünün çalışmak zorunda kaldığını belirten Becan, bunun çocuk işçiliğinin yaygınlaştığını gösterdiğini söyledi. Yoksulluk nedeniyle eğitimden kopan çocuk sayısındaki artışın geleceğe yönelik ciddi riskler barındırdığını dile getirdi.
Ortaöğretimde okullaşma oranlarının düşmesine de dikkat çeken Becan, eğitim sisteminde yaşanan sorunların çocukların geleceğini doğrudan etkilediğini ifade etti.
“Okullarda Güvenlik Sorunu Sistematik Hale Geldi”
Son dönemde okullarda yaşanan şiddet olayları, akran zorbalığı ve güvenlik zafiyetlerinin münferit olmadığını savunan Becan, bu durumun eğitim politikalarındaki eksikliklerin sonucu olduğunu söyledi.
“Bir ülkede çocuklar okulda bile güvende değilse, o ülkenin geleceğinden söz edilemez” diyen Becan, çocukların güvenli ve nitelikli eğitim almasının devletin temel sorumluluğu olduğunu vurguladı.
“Çocuklarımızın Geleceği İçin Mücadeleye Devam”
Becan açıklamasında, çocuk işçiliğinin ortadan kaldırılması, her çocuğun nitelikli eğitime erişebilmesi ve okulların güvenli alanlar haline getirilmesi gerektiğini belirterek, çocukların korkusuz ve özgür bir ortamda büyümesi için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
Başta Yalova’daki çocuklar olmak üzere tüm çocukların bayramını kutlayan Becan, güvenli ve adil bir gelecek için mücadele mesajı verdi.
#TahsinBecan
#CHP
#23Nisan
#ÇocukYoksulluğu
#Eğitim
#ÇocukHakları
#Yalova
#Türkiye



