Yalova Belediyesi, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 26. yılı öncesinde Deprem Anıtı’nda kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdi. Anıtın çevresinde peyzaj düzenlemeleri yapılırken, iç kısımda yer alan “45 Saniye” ve “03.02” sergi ve anı salonlarının teknik bakımları tamamlandı.

Deprem Anıtı Bakım 2025 (4)

Çalışmalar kapsamında, yıpranan alanlar boyandı, temizlik işlemleri yapıldı ve aydınlatmalar yenilendi. Ayrıca deprem gerçeğini hatırlatan görseller, bilgi panoları ve dijital sunum sistemleri kontrol edilerek tam verimli şekilde çalışır duruma getirildi.

Yalova’da İl Yaşlılık Çalıştayı 14 Ağustos’ta
Yalova’da İl Yaşlılık Çalıştayı 14 Ağustos’ta
İçeriği Görüntüle

Deprem Anıtı Bakım 2025 (5)

Belediye yetkilileri, 17 Ağustos’un yalnızca geçmişte yaşanan bir felaketi değil, aynı zamanda deprem bilincini canlı tutan önemli bir hatırlatmayı ifade ettiğini belirtti. Yılda binlerce kişinin ziyaret ettiği Deprem Anıtı, yıl dönümü etkinlikleri öncesinde eksiksiz şekilde ziyaretçilere hazır hale getirildi.

Deprem Anıtı Bakım 2025 (3)

#DepremAnıtı #17Ağustos #MarmaraDepremi #Yalova #DepremBilinci #AfetFarkındalığı #DepremHazırlığı #YalovaBelediyesi #AfetYönetimi #DepremGerçeği