Çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırmak, onları teşvik etmek ve sütün faydaları konusunda bilinçlendirmek için bütün okullarda her sene 27 Eylül'de kutlanan 'DÜNYA SÜT GÜNÜ' çocukların doğdukları günden beri gelişimleri için süt ve süt ürünleri tüketimi için oldukça önemlidir.
Süt için, süt içirin
Çocukların ellerinde boyalı, renklendirilmiş içecekler...
Henüz çocuk 5 yaşında elinde bir kutu kola.
Küçücük çocuklar daha boyları uzayacak, onlar adam olacak. Süt, yoğurt ayran, peynir varken ellerinde bin bir çeşit zararlı içecek...
Sevgili anne ve babalar, istesek de istemesek de bir sürü katkı maddesi çocuklarımızın karnına gidiyor Bunu hepimiz biliyoruz Hiç değilse sütü sevdirecek etkinlikler yapalım. Sütle yapılmış mamuller, sütlü yiyecekler oluşturalım. Onları da etkinin içine çekelim kendilerinin yaptığı bir muhallebi, supu denemelerini sağlayabiliriz.
Dönem dönem yeni akımlar çıkıyor, şimdi de süt içmeyin, süt içirmeyin çocuklarınıza diye bir grup doktor sesleniyor...
Süt için ve süt içirin...
Süt; vücut fonksiyonlarının düzenlenmesinde, gelişmesinde, kemik ve diş oluşumunda, başta fosfor ve kalsiyum olmak üzere mineral maddeler, süt şekeri (laktoz), süt yağı, süt proteini ve vücudun ihtiyacı olan yağda ve suda eriyen vitaminlerin tamamını (B12, B2, A, C gibi) içeriğinde bulundurmaktadır.
İnsan beslenmesinde önemli bir gıda olan süt ve sütten elde edilen başta peynir, yoğurt, kaymak, ayran, tereyağı ve dondurma gibi tüm süt ürünleri çocukluk, yetişkinlik ve yaşlılık dönemlerinde tüketilmesi gereken, vazgeçilmez gıdalar arasında yer almaktadır.
Süt yetişkinlerde inme, yüksek tansiyon, tip-2 diyabet, osteoporoz, kolon kanserini önlemede ve kilo kontrolünü korumada önemli bir role sahiptir.
Yaşımız daha ilerlediğinde de sütün yaşamımıza katacağı pek çok şey var; çünkü yaşlılık döneminde besin alımında ve yemede, hazımda, ayrıca dişlerde problemler yaşanabilir. Ayrıca ilerleyen yaşlarla birlikte yaşamın koşullarına dayanma gücü azalabilir. Süt ve süt ürünleri ise hem kolay tüketilebilir hem de sağlık için gerekli tüm öğelerde donatılmış olmaları nedeniyle yaşlılık dönemi için biçilmiş kaftan besinler olarak ön plana çıkmaktadır.