Geçenler de arkadaşlarla bir eğlenceye gittik. Biraz zaman geçti ve gençler halay çekmeye başladı. Kalabalık bir gruptu çok da güzel oynadılar. İçimden bunlar kesin doğulu derken, Karadeniz müziği çaldı hepsi horon tepti. ‘Yok dedim bunlar Karadenizli’. Arkadan da bir çiftetelli baktım o kadar gurur duydum ki. Birbirini tanımayan bu gençler doğulusu batılısı Karadenizlisi kardeşçe el eleydiler. Bizi birbirimize düşman etmek isteyenler, bu tabloyu görseydi keşke.

Dağlar da birbirini tanımayan gençler, birbirine kurşun sıkarken aslında başkalarının emellerine yardım ediyor. Ama birbirini tanımayan gençler omuz omuza da halay çekebiliyorlar.

İnanın bütün gece bunları düşündüm. Güzel ülkemin gençleri lütfen akıllı olun. Kimseye düşmanlık beslemeyin. Bu kadar zamandır bizi birbirimize düşüremediyseler bunun nedeni birbirimizle içli dışlı olmamızdır. Ve inanıyorum ki hiçbir zaman bozulmayacaktır. İçimize, yıllarca nefret tohumu ektiler. Düşman yapmak için her türlü oyunları oynadılar. Eğitim olmayan yerlerde gençlerimizin beyinlerini yıkadılar. Ama keşke omuz omuza oynayan o gençleri görseydiler. İşte onlar umut veriyordu yurdumun geleceğine...

Beraber el ele omuz omuza neler başara biliriz oysa. Okuyun hem kendinizi hem vatanınızı aydınlatın. Bırakın, o güçler kendi pisliklerin de boğulsunlar. Gençlerimiz, yaşasın, yaşatsın, sevsin ve sevilsin. Zaten başımız da ülke olarak o kadar oyun var ki bu oyunu gençler bozsun.

Bak o zaman nasıl daha güzel olacak ülkemiz. Bu yüzden, devlet gençleri bir araya getirsin, projeler üretsin. Batıyla doğuyu kaynaştırsın.

Bu ülkeyi kurtarsa kurtarsa, gençler kurtarır.