İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, kamuoyunda tartışılan “mutlak butlan” kararına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, söz konusu kararın yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi’ni değil, Türkiye’deki çok partili demokratik sistemi hedef aldığını savundu.
Yaptığı açıklamada kararın seçme ve seçilme hakkına yönelik bir tehdit oluşturduğunu ifade eden Dervişoğlu, “Siyasi partiler millet iradesiyle kurulur, millet iradesiyle yoluna devam eder” dedi.
“İYİ Parti Bu Süreçte Taraftır”
Dervişoğlu, açıklamasında İYİ Parti’nin süreç karşısındaki tutumunu da net şekilde ortaya koydu. “Ben Müsavat Dervişoğlu olarak bir kez daha ifade ve ilan ediyorum ki; İYİ Parti bu süreçte taraftır” ifadelerini kullanan Dervişoğlu, yaşananları demokrasiye yönelik bir müdahale olarak değerlendirdi.
“Mutlak butlan kararının bizzat kendisi mutlak butlandır” diyen Dervişoğlu, bu kararın tüm siyasi partiler açısından tehdit oluşturduğunu söyledi.
“Millet İradesine Karşı Anti-Demokratik Kalkışma”
Açıklamasında yargı vesayeti vurgusu da yapan Dervişoğlu, Anayasa ve ilgili yasaların hiçe sayıldığını savundu. Böyle bir adımın millet iradesine karşı anti-demokratik bir girişim anlamına geleceğini belirten İYİ Parti lideri, Türk milletinin geçmişte olduğu gibi bugün de demokratik haklarına sahip çıkacağını ifade etti.
Dervişoğlu, açıklamasının sonunda millet iradesine müdahale eden tüm girişimlerin sandıkta karşılık bulduğunu vurguladı.
#MüsavatDervişoğlu #İYİParti #CHP #Siyaset



