Okumak sevgi ve heyecan seviyemizi yükseltir.

Artık okuyoruz. Araştırmalar okuma oranlarının arttığı müjdesini verdi!

Her gün düzenli kitap okuduğumuzda; zihnimizi dinlendirmiş stresi azaltmış kelime dağarcığını genişlemiş oluyoruz.

Başarmayı, karar vermeyi, güzel konuşup, güzel düşünmeyi sağlamış oluyoruz. Kitap okumak ayrıcalıkları. Çünkü okuyan kişi hayatı sever. İnsanları daha iyi anlar...

Zihni uyarırarak, stresi azaltır. Bilgi seviyenizi yükseltir.

Kelime dağarcığınızı geliştirerek, hafızanızı geliştirir.

Analitik düşünme becerilerinizi geliştirir.

Odaklanma ve konsantrasyonda gelişme ve iyileşme net olarak gözlemlenir.

Yazma becerinizi geliştirir, olgunlaşır.

"Yazar, müzisyen Zülfü Livaneli geçtiğimiz hafta Gazete Oksijen’de ki “Şaşıracaksınız ama okuyoruz” başlıklı köşe yazısında kitap okuma oranlarıyla ilgili müjdeli haberler verdi. Livaneli, “okumuyoruz” cümlesinin bir klişeye dönüştüğünü ve artık o günlerin geride kaldığını duyurdu.

Livaneli müjdeyi Türkiye IPA (Uluslararası Yayıncılar Birliği) verilerine dayandırdı. IPA’ya göre bağımsız yayıncılık alanında dünyada altıncı sıradayız. Biz de yazıdan yola çıkarak edebiyat dünyasına ne kadar okuduğumuzu ve bunun ne kadarını basılı ne kadarını dijital yayıncılığın oluşturduğunu sorduk. Kenan Kocatürk okuma oranında kayda değer bir artış olduğunu söylerken Elif Akkaya ise hâlâ çok yolumuz bulunduğunu söylüyor. Edebiyat dünyası dijital yayıncılığın çok başında olduğumuz konusunda ise hemfikir. "

Farklı hayatları, görüşleri tanımamızı, empati yeteneğimizi, ancak kitap okuyarak güçlendirebiliriz. Kitap okumak, sabır ve odaklanma gerektiren bir eylemdir. Kitap okuma alışkanlığı kazandıktan sonra bir soruna ya da konuya odaklanma konusunda daha başarılı olunur ve gözle görülür bir fark yaratır. Bilgi birikimi artar.

Araştırmalar, okumanın kelimenin tam anlamıyla fikrinizi değiştirdiğini gösteriyor. Araştırmacılar, MRI taramalarını kullanarak, okumanın beyindeki karmaşık bir devreler ve sinyaller ağını harekete geçirdiğini doğruladı. Okuma yeteneğiniz olgunlaştıkça, bu ağlar da daha güçlü ve daha karmaşık hale gelir.

Yapılan bir araştırmada, araştırmacılar, roman okumanın beyin üzerindeki etkisini ölçmek için fonksiyonel MRI taramaları kullandılar. Romanda gerilim arttıkça, beynin giderek daha fazla alanı aktif hale geliyor.

Kitap okumak başka dünyalara kaçmaktır. En keyifli kısmında budur aslında...

Her gün düzenli olarak yemek içmek gibi zorunlu okuma saati koyarsanız kendinizi bir kaç gün içinde kesinlikle göreceksiniz ki kitap elinizden düşmeyecek.

Sadece başlamak, başlamanız gerekiyor.

Unutmayın ki çocuklar gördüklerini yaparlar.

Kendiniz ve çocuklar için bir iyilik yapın.

Okuyun...