Orhangazi Tüneli’nde olası acil durumlara hazırlık kapsamında trafik kazası ve yangın senaryosu üzerinden kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirildi. Gerçek zamanlı olarak uygulanan tatbikatta, İstanbul ve İzmir istikametlerindeki tüpler senaryo gereği geçici süreyle trafiğe kapatıldı.

437E5236 A24B 4C2C Be38 7B303D90Cda2

Tatbikat süresince, meydana gelebilecek bir kaza ve yangın anında ekiplerin müdahale süresi, koordinasyon kabiliyeti ve olay yönetimi sahada test edildi. Çalışmaya AFAD, itfaiye, UMKE, jandarma, emniyet güçleri ve Karayolları ekipleri katılım sağladı. Kurumlar arası uyum ve müdahale süreçlerinin başarıyla uygulandığı tatbikat, olası risklere karşı hazırlık seviyesini ortaya koydu.

Yetkililer, bu tür tatbikatların vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak adına büyük önem taşıdığını vurgularken, benzer çalışmaların belirli periyotlarla sürdürüleceğini ifade etti.

Yalova Termal Fen Lisesi’nde İklim Değişikliği Konferansı Düzenlendi
Yalova Termal Fen Lisesi’nde İklim Değişikliği Konferansı Düzenlendi
İçeriği Görüntüle

#OrhangaziTüneli #Tatbikat #AFAD #İtfaiye #UMKE #TrafikKazası #YangınTatbikatı #AcilDurum #KurumlarArasıKoordinasyon