Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 31 Aralık hava durumu tahmin raporuna göre, ülke genelinde etkisini sürdüren soğuk hava dalgası nedeniyle 42 il için sarı kodlu uyarı verildi. Buna göre sıcaklıkların kuzey, iç ve batı bölgelerde 4 ila 10 derece daha düşmesi bekleniyor.
Soğuk hava, özellikle kar yağışı, karla karışık yağmur ve sağanak biçiminde etkisini gösterecek. Bu durum nedeniyle birçok ilde eğitime ara verilirken, uçuşlarda aksamalar ve iptaller yaşanıyor. Ayrıca fırtına ve buzlanma gibi olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.
Sarı Kodlu Uyarı Verilen 42 İl
Meteoroloji tarafından açıklanan uyarı listesi aşağıdaki gibi:
Adana, Adıyaman, Ağrı, Antalya, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay, Mersin, Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat, Zonguldak, Karaman, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Kilis, Osmaniye ve Düzce.
Kuvvetli Yağış ve Fırtına Beklentisi
Yağışların;
Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu,
İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli
Aydın ve Muğla kıyıları
gibi bölgelerde daha yoğun olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca kuzey ve iç bölgelerde buzlanma ve don olayları görülebilir.
Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun yüksek rakımlı alanlarında çığ riski bulunduğu da meteoroloji raporunda yer aldı. �


