Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısında mevcut sığınak altyapısının yetersiz olduğu değerlendirilerek, yeni güvenli alanların inşası için TOKİ görevlendirildi. İlk etapta Ankara ve büyükşehirlerde başlayan çalışmaların kademeli olarak tüm illere yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Proje kapsamında İsrail, Japonya ve İsviçre’nin sığınak sistemleri incelendi. Yeni yapılacak tesislerin, afet ve kriz dönemlerinde kolay erişilebilir, dayanıklı ve vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek standartlarda olması amaçlanıyor.
Türkiye’de 1987’den beri yürürlükte olan Sığınak Yönetmeliği, belirli büyüklükteki binalarda sığınak yapılmasını zorunlu kılsa da uygulamada çoğu kez ihmal edildiği belirtiliyor. Birçok binada sığınak olarak ayrılan alanların otopark ya da depo olarak kullanıldığı tespit edildi.
Yetkililer, bu yeni adımla Türkiye’nin olası afet ve güvenlik senaryolarına karşı daha hazırlıklı hale geleceğini vurguladı.
#Türkiye #Sığınak #TOKİ #Erdoğan #GüvenliAlan #SonDakika #Gündem