Yaşadığımız dünyada atık plastik çoğalması hızla devam ettiği bütün toplumlar tarafından artık tehlikenin boyutunu dile getirilmeye başlandı. Bu kapsamda devletler Küresel Plastik Sözleşmesi müzakerelerini başlatmak için Uruguay'da toplanıyor. Bu plastik kirliliği krizini çözmek için büyük bir fırsat.
IPSOS’un Küresel Plastik Sözleşmesi kapsamında yaptığı, Türkiye’nin de dahil olduğu global algı araştırmasına göre, insanların yüzde 70'inden fazlası, anlaşmanın hükümetlerin plastik kirliliğini sona erdirmesi için küresel kurallar oluşturması gerektiği konusunda hemfikir.
Plastiksiz bir gelecek birlikte mümkün!
Bu gönderiyi çevrenizle paylaşın, plastik kirliliğini sona erdirmek için verilen mücadeleye katkıda bulunun.
On kişiden yedisi uluslararası bağlayıcı bir plastik kirliliği sözleşmesini destekliyor. Tek kullanımlık plastik atıklar çevreye yönelik tehditler listesinde üst sıralarda yer alıyor.
Bugün, denizdeki plastiklerin tahmini yüzde 60'ı şehir merkezlerinden geliyor. Bu gündeme dikkat çekmek amacıyla kurulan Plastik Atıksız Şehirler Ağı, plastik kirliliğini durdurmak için şehirleri ve kıyı merkezlerini destekleyerek yakın vadede doğadaki plastik miktarını yüzde 30 oranında azaltmayı, 2030 yılına kadar ise doğaya plastik karışmasını durdurmayı hedefliyor.
Peki şehirler bu konuda ne yapabilir?
Atık hedefleri belirleyebilir.
Yeniden kullanımı teşvik edebilir.
Geri dönüşümü kolaylaştırabilir. Siz de tek kullanımlık plastik kirliliğini önlemek ve daha temiz bir kentte yaşamak için önerilerinizi gazetemiz aracılığı ile bekliyoruz.