Yalova Belediyesi, İstanbul Kadıköy Belediyesi iş birliğiyle çocuklara unutulmaz bir ara tatil yaşatıyor. Kasım ayı boyunca sürecek etkinlikler kapsamında düzenlenen atölye çalışmaları, küçük sanatseverlerin yoğun ilgisiyle başladı.

Sebahattin Engin & Mesude Engin Çocuk Tiyatrosu ve Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar; Çizgi Roman, Ressam Robot, Karikatür, Filozof Çocuk Düşünce, Kil Atölyesi ve “Çocuk ve Minik Mavi Kuş” adlı masal anlatımı gibi birbirinden eğlenceli çalışmalarda yaratıcılıklarını konuşturdu.

Minik katılımcılar, kimi zaman kil ile hayallerini şekillendirirken, kimi zaman fırçalarla rengarenk dünyalar oluşturdu. Düşünme ve üretmeye dayalı etkinliklerde kendi fikirlerini özgürce ifade eden çocuklar, hem öğrenmenin hem de üretmenin keyfini yaşadı. Gün boyu süren atölyelerde çocukların enerjisi salona renk ve neşe kattı.

Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşen bu ortak proje, çocuklara hem sanatı tanıma hem de üretim süreçlerini deneyimleme fırsatı sundu.

Yalova Belediyesi yetkilileri, ara tatil boyunca tiyatrodan müzikale, atölyelerden illüzyon gösterilerine kadar uzanan zengin bir program hazırladıklarını belirtti. Etkinliklere katılan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Tutuğ, çocukların kültür ve sanatla iç içe bir tatil geçirmelerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kent genelinde sürecek olan bu dolu dolu etkinlik takvimiyle çocuklar, tatil günlerinde eğlenirken öğrenmeye devam edecek.

#YalovaBelediyesi #KadıköyBelediyesi #ÇocukEtkinliği #AraTatil #SanatAtölyesi #YalovaEtkinlik #ÇocuklarİçinSanat #KültürVeSanat #Yalova #Kadıköy


