Yalova Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, D-575/01 Devlet Karayolu üzerinde yaptıkları denetimlerde sahte plakalı bir aracı yakaladı.

Yaoay zeka ile sahte plaka yakalandı

11 Ekim 2025 tarihinde “Yapay Zekâ Destekli Yeni Nesil Mobil Hız Tespit Cihazı ve Sistemi” ile gerçekleştirilen radar denetimi sırasında, 77❋290 plakalı aracın tescilsiz olduğu tespit edildi. Ekiplerin yaptığı detaylı incelemede, aracın gerçek plakasının 77❋690 olduğu belirlendi.

Burak Balkuş, istifa etti
Burak Balkuş, istifa etti
İçeriği Görüntüle

Yapay zeka destekli denetim

Söz konusu aracın sürücüsüne, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 23/5-b maddesi (Araca sahte plaka takmak veya kullanmak) uyarınca cezai işlem uygulandı. Araç ve sürücü, gerekli adli işlemler için Yalova İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildi.

Yalova Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için denetimlerimiz aralıksız devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.

#Yalova #TrafikDenetimi #SahtePlaka #YapayZekaRadar #EmniyetMüdürlüğü #YalovaEmniyet #TrafikGüvenliği #RadarDenetimi #YalovaHaber #Asayiş