Kahramanmaraş merkezli 11 ilde hissedilen depremin yaralarını sarmak için ülkenin dört bir yanından yardım yağıyor. Ancak Kahramanmaraş Elbistan’dan gelen skandal bir görüntü yardımların doğru eller tarafından yapılması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Söz konusu skandal görüntüde Kahramanmaraş’a yardım götüren bazı kamyon şoförlerinin yardım malzemelerini yol kenarlarına atarak kaçtığı görülüyor. Bölgede yol kenarına atılan yardım malzemelerinin kaderine terk edildiği anlaşılıyor. Çöplüğe dönen bölgede inceleme yapan ve skandala tepki gösteren Anadolu İnternet Gazetecileri Federasyonu (AİGF) Genel Başkanı Arif Kurt, “Maraş Elbistan’dayız. Gelen şoförler işlerini hızlıca bitirmek için gelen yardımları atıp gitmişler. Yardım edenler özellikle TIR’larla malzeme gönderiyoruz diyorlar. Sizden ricam gönderdiğiniz şoförlere dikkat edin ya da başlarında mutlaka durun” dedi.
Doğru kurumlarla gönderin
Yardımların doğru kurumlar tarafından gönderilmesinin daha iyi olacağını kaydeden Arif Kurt, “Bireysel yapılan yardımlarda görevlendirilen bazı şoförler malzemeleri sahiplerine ulaştırmadan şehir girişine bırakıp gidenler olmuş. Hepinizin gayretini takdir ederek izliyorum. Allah sizlerden razı olsun. Duanızı eksik etmeyin” diye konuştu.