Bugün yıllardır anne babalara söylemek istediğim bir konudan bahsetmek istiyorum. Lütfen kız çocuklarınızı gurbete vermeyin. Gözünüzün önünde olsun. Okumaya çalışmaya gider istediği zaman döner sadece kendinden sorumludur. Ama gelin verdiniz mi o ayrı bir konu.

Ben Hollanda da yaşadığım zamanlar da bununla ilgili o kadar çok örnekler gördüm ki. Çoğu zaman bu gelinlerin haline çok üzülmüşümdür. Özellikle akraba evliliği yapan gelinler, sanki bir köle. Getirmişler kendi köylerinden cahil hiçbir gün yüzü görmeyen akraba kızını, Avrupa ülkelerinde okumuş Avrupalı kızlarla büyümüş oğullarına gelin yapmışlar. Hata zaten burada başlıyor. Oğulları doğal olarak bu kızı beğenmiyor. Kızı aldatıyor eve gelmiyor. Kızın ömrü de ailesine hizmetçilik yapmakla geçiyor. Buda yetmiyor kızı çalışmaya yolluyorlar. Çoğu kız bunları ailesine anlatamıyor bile. Dayak yiyenler mi dersiniz, boşandığı ailesine söyleyemeyen mi...

Lütfen kızlarınıza sahip çıkın. Gözünüz daima üstünde olsun. Evlendi, boşanamaz diye bir şey yok.

Lütfen en önemlisi torunlarınıza da sahip çıkın. Çoğu kız çocuklarını kendi annesi babası istemiyor diye bırakıp gelemiyor. Onlar da sizin canınızın parçası. Oğlunuzun çocuklarını baş tacı yapıp kızlarınızın çocuklarını dışlamayın. Ne uzaklara ne de yurtdışına verin çocuklarınızı. Sahipsiz buldukların da bazen eziyet derecesine varan hareketlerde bulunuyorlar ve siz bunları göremiyorsunuz.

Kız evlatlarımıza sahip çıkalım. Sizin sahip çıkamadığınıza el hiç sahip çıkmaz...