Geçen hafta, Gelecek Partisi Yalova İl Teşkilatıının başlattığı ‘Yalova'ya halk ekmek gelsin’ için başlattığı imza kampanyası büyük ilgi gördü.

Malum, ekmeğe yapılan ardı ardına yapılan zamlardan sonra, evimizin temel ihtiyacı olan ekmek lüks haline geldi. Bu stant da duranlardan biriydim. Halk, ucuz ekmek istiyor.

‘Ben ekmek yemiyorum ama yine de imza atayım’ diyenlerin yanında, ‘eskiden 8 tane ekmek alıyordum şimdi 5’e indirdim mecburiyetten’ diyenlerle karşılaştım.

Evet ilgi çoktu ama yeterli değildi. Ne kadar duyarsız bir halk olduğumuzu bu çalışmada bir defa daha görme imkanı buldum.

Stant da sadece Gelecek Partisini değil, bütün partilerin il, ilçe başkan ve yöneticilerini de görmek isterdim.

Gelecek Partisi İl Teşkilatı başkanı, yöneticisi ve üyeleriyle ucuz İstanbul bileti için ‘YADO kurulsun’ diye imza kampanyası başlattığında ‘Bana ne ben İstanbul’a gitmiyorum’ diye söyleyenler olmuştu. İşte bu yüzden bir yerlere gelemiyoruz, aynı yerde sayıyoruz. Bunlar güzel kampanyalardır. Bizler için herkes için geçerli olan ve yararına olan bir çabadır.  Ama biz ne yapıyoruz, ‘duyarlı davranmıyoruz’. Lütfen bu gibi güzel kampanyalara destek verelim. Siz gitmeseniz, yarın torununuz gider İstanbul’a. Siz ekmek yemiyor olabilirsiniz ama komşunuz yiyiyor olabilir. Ucuz ekmek yemek herkesin hakkı.

Ve Yalova bunu hakkediyor.