Yalova uzun zamandır beklediği bir hizmete yani yeni bir devlet hastanesine nihayet kavuştu diyebiliriz. Ancak hastane henüz tam olarak bitmemiş mi, yoksa sistemler tam devreye alınmamış mı, ya da başka bir takım teknik problemler var gibi geliyor.

Hastaneye hasta vasfında gitme imkanını bulunca bazı konuları da ister istemez gözlemlemek durumunda kalmış bulundum.

Hastane koridorlarındaki ışıklar sürekli kararıp açılıyor, azalıp artıyor, yangın alarmları sirenleri yangın olmadığı halde ara ara çalıyor, hatta bu iş öyle çok oluyor ki kantin ve koridorların bir çoğunda sirenlerin üzeri bantlarla kapatılmış.

Yönlendirme işaretlerinden tutun da kapılara kadar bir çok eksik var umarım en kısa zamanda; İlk aşamada acil servisin açılması planlanmış olup (mevcut hastanede eş zamanlı olarak hizmet vermeye devam edecek şekilde), bir süre hizmet verilerek süreç gözlemlenecektir. Akabinde 15 poliklinik odası, 10'ar yataklı dahili ve cerrahi servis odaları, 1. basamak yoğun bakım ünitesi ve 4 (dört) ameliyathane odası, fizik tedavi ünitesi, idari birimler, ve yemekhanenin taşınması sağlanacak olup, bu şekilde de bir süre hizmet verilecek.

Sonrasında da yine kademeli olarak yeni hastaneye taşınma süreci tamamlanacak. 400 yataklı yeni hastane ile birlikte mevcut hastanenin hizmet kapasitesinde büyük ölçüde artış gerçekleştirilecek denilmişti, bu süreç işletiliyor sanırım.

Ancak bence asıl konu hastanedeki personel sayısı veya hizmetin yeterli olup olmadığıdır. Şu anda yeterli personel var mı? 

Son radde de bu hastane aynı zamanda Tıp Fakültesi hastanesi de mi olacak. Milletvekillerimiz;  ‘Tıp Fakültesi de buranın bir parçası haline gelecek. Burası sadece hastalara hizmet vermenin de ötesinde doktor yetiştiren, ileri tıp araştırmalarının yapıldığı bir kurum olma özelliğine de sahip olacak. 

Yalova Üniversitesi ile birlikte Sağlık Bakanlığımızın ortaya koyduğu bu yatırım, ikisi bir araya geldiğinde önümüzdeki yıldan itibaren Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin de Yalova’da eğitimlerine başladıkları bir yeni dönemi yaşayacağız’ demişti.

Dolayısı ile beklentimiz hastanenin bir an önce Tıp Fakültesi Hastanesi olmasıdır. Bir an önce gerekli bürokrasinin tamamlanıp imzaların atılıp, Tıp Fakültesi Hastanemizin hizmete girmesi sağlanmalıdır.

Hem Tıp Fakültesinin kurulması, hem de Tıp Fakültesine bağlı bir hastanenin Yalova da hizmete girecek olması gerçekten çok önemli bir gelişmedir. Bu süreçte emeği geçen herkese ve daha da emeği geçecek herkese, Yalova halkı teşekkür edecek ve dua edecektir.

Bir gün halk, Eflatuna sorar ; “Biz ne zaman mutlu olacağız?”

“Toplumlar, filozofların kral ya da kralların filozof olduğu güne kadar, rahat ve huzur yüzü görmeyeceklerdir” diye cevap verir.