Mevlana Hazretleri “İnsanları iyi tanıyın, her insanı fena bilip kötülemeyin, her insanı da iyi bilip övmeyin” buyurmuş.
Günümüzde de böyle, yazar müsfetteleri bazıları “dost kötü günde belli olur” sözünü unutu, insanımıza umut ve moral vermek yerine Türkiye düşmanlarının ekmeğine yağ sürüyor, terörü lanetlemek yerine acılardan beslenmeyi seviyorlar.
Aylardır yazıyorum, dilimde tüy bitti, sormadan danışmadan esnaf sınıfını tercih eden kardeşlerim, balıklama atladıkları girişimden maalesef sapır sapır dökülüyor, her gün bir dükkan kapanıyor. “Kiralık dükkan” ilanları beni derecesiz üzüyor.
Ya parası çok, ya aklı yok demiştim. Çok kızanım olmuştu, işte bilanço, bu saçları değirmende ağartmadık, tecrübe konuşuyor. Bir dükkanın kapanması yalnız o kişiyi bağlamıyor, ahtapotun kolları gibi bir çok kişiyi peşinden sürüklüyor. Olan oldu deyip bir bardak soğuk su içerek mesele hallolmaz.
Mevzuat değişmeli, Esnaf ve Sanatkarlar Odasının “olur-kurulabilir” izni olmadan, esnaf hüviyetinin tasdik edilmemesi gerekir. Önüne gelen dükkan açarsa böyle olur. Arz-talep göz önünde bulundurulmalı.
Birileri bana “Sen kendi kendine gelin güvey oluyorsun” diyebilir. Benim ki teklif, daha iyisi varsa sen teklif et, dışarıdan “gazel okuma” elini taşın altına koy, sapır sapır dökülen esnafın elinden tutmak görevimiz.
Bu yazıyı okuma lütfunda bulunan resmi makam, STK “yangına” neyle gidileceğini çok iyi bilmeleri gerekir. Koltuğunuzdan biraz kaklı, “milli seferberlik” ruhu ile elinizi taşın altına koyun, bu iş onun görevi bunun görevi diye kıvırtmayın.
Çiftlikköy’e hizmet eden basın kuruluşunu 3 gazetesi olarak; 24 saat hizmetkarlık yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz.
Bizi doğru yolumuzdan kimse saptıramaz. İnsanımızın esnafımızın daima yanındayız.