Ne olacak bu memleketin hali Yalova’nın  hali derken biraz daha daraltıp ne olacak bu Yalova Termal Tesislerinin hali diyeceğim. Daha önceleri de bir kaç kez termal tesislerinin kötü hali pürmelali konusunda yazılar yazmıştım. Ancak  herşey yine aynı değişen hiç birşey yok hatta daha iyiye gideceğine daha kötüye gidiyor. Sebep ne neden birşey düzelmiyor ? Neden düzelmiyor çünkü bu hataları yanlışları düzeltmek üzerine vazife olan siyasiler ve bürokratlar gereğini yerine getirmiyorlar da ondan. Şimdi diyeceksiniz ki yav kardeşim bak ne yapsınlar vatan millet davası herkes FETÖ cüler ile uğraşıyor , bende derim ki biz bunların evvelini de biliriz , bunlar FETÖ ile etle beden gibiykende bu işleri düzeltmediler. Yani özetle anlayacağınız hiç bir mazeret seçilmiş ve atanmışların görevlerini yapmamalarını geçerli kılamaz.

Şimdi bir kez daha söyleceğim , daha önce de yazmıştım bir kere daha üstüne basa basayazcağım , Yalova Termal Tesisleri berbat bir halde , berbat yönetiliyor , gidişatı berbat. Bu işlere dur diyecek olan yok mu ? Sn  AKP millletvekilimiz Fikri Demirel , Sn İl genel Meclisi Üyeleri , Sn Belediye Başkanları  ve  Sn Müdürler bürokratlar , kim ve kimler bu işlerden mesul ve sorumlu ise lütfen gereğini yapınız. Onu bunu kollamak adına , kendi partili – pırtılı yandaşınızı kollamak adına Yalova nın bu güzide değerini göz göre göre mahvetmeyin. Bakın bu kulağınızın üstüne yatmalarınızın hesabı da gün gelir  sorulur size.

Kış gelince hemen her hafta sonu sabahları termale giderim , hani yanı başımızda şifalı sular var biz de biraz faydalanalım diye. Tabi her gittiğimde gördüğüm bu acı manzara karşısında içim burkulur arada bir de işte böyle yazarak yetkililerin bir şeyler yapması için kendimce dua ederim.

Eskinden bir aralar çiftlik gibiydi  başkanın selamını söyleyen bedava girer falan köyden olan para vermez , filanca indirimli girerdi. Şimdi kartlı sisteme geçince biraz düzelmiş ama hizmet ve kalite halen yerlerde sürünüyor.

Arabanız ile kapıdan içeri girerken 5 TL ödüyorsunuz  ne parası bilmiyorum otopark için heralde ama park etmeye yerde yok ki zaten. Sonra kurşunlu hamam için 30 TL ödüyorsunuz. Sonrasında hepsi bu  havlu ve  ılıklıkta akan sudan başka birşey yok. Binanın heryerinde sıkıntı var şöyle kafanızı çevirip baksanız sıvalar üstünüze düşecek diye korkuyorsunuz. Personel kim belli değil , yav kardeşim personele özel bir kıyafet düzgün  nezih  hijyenik bir kıyafet bile vermemişsiniz. Adam ne yapsın günlük kıyafeti ile çalışıyor. Yeterli personel yok , yeterli bilgilendirme yok . Personel duş almadan içeri girmeyin lütfen diyor müşteriler sen  kimsin sana ne kavgası yapıyor. İçerindeki curcuna ayrı bir durum , hijyen desen hak getire. En ortalama termal otellerde bile hamamı kullananlara minik hizmetler veriliyor , mesela bone , mesela kulak temizleme çubuğu  , biraz daha lüks olup işte böyle 30-40 lira saatlik ödeme yaptığınız yerlerde sabun şampuan v.b bir sürü detay hizmet veriliyor.

Şimdi söylediklerimi eleştirmek isteyenler önce bir gitsin görsünler termal tesislerinde verilen hizmeti , sadece kurşunlu hamam mı tüm hamamlarda aynı , oteller ve restorantlarda da hizmet falan hak getire. Daha önceki yazılarımda da yazmıştım birileri mahsus kötü daha kötü yapmak istiyor en sonunda burayı oldu bittiye getirip çok büyük bir gruba satıp –kiralayıp peşkeş çekecekler herhalde diye. Umarım ben çok komplocu düşünüyorumdur. Bu berbat yönetim ve durum art niyetten değil sadece beceriksizlikten ve iş bilmezlikten kaynaklanıyordur.

Ne yapmalı ne etmeli bu termali düzgün bir hale getirmeliyiz. Yalova için en önemli değer halen termaldir. Çok zor değil çalışanlara bir düzgün eğitim , biraz Güleryüz , güzel kıyafetler ,nezih ortamlar , temizlik , eski yapıları bir taraftan tamirat tadilat , bir de üstüne birazcık hizmet sundun mu bu iş biraz olsun düzelir. Memur kafasını bırakıp aldığın paranın hakkını vermek lazım değil mi. Yani 30 tl hamama veriyoruz ama sen hiç hizmet vermiyorsun. Gelen bir kez gelir kardeşim bakmayın biz Yalovalıyız diye her hafta sonu geliyoruz.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim birileri doğru sözlerimiz ve yazılarımızdan rahatsız olmuşlar , bizim defterimizi dürmek için fırsat kolluyorlarmış. Simdi bunlar ne yaparlar ; bir açığımızı bulmaya çalışırlar kendilerine göre , sosyal medyada üstümüze gelirler yada adam salarlar , iftira veya çamur atarlar , yalan dedikodular yayarlar . Bunlar yetmezse bize haddimizi bildirmek için fiili yöntemleri kullanırlar en sonunda. Bizimde korkup bunlara biat etmemizi beklerler yada bizi bir şekilde bertaraf etmeye çalışırlar.

Öncelikle her yol bana uyar Allah herkesin dağına uygun kar versin Allaha şükür ayranımız ekşi değil.  İş o noktalara gelirse azdan az çoktan çok gider hiç kimseden korkumuz yok Allahtan başka , o durumlarda bizde armut toplayacak değiliz. Şimdi bu kibirli tayfa kendini fil gibi görüp arkasına bazı güçleri alıp her bir haltı işleyeceğine inanıyor ya , biz filden büyük Allah ‘a dayanıp güvenmişiz gerisi boş gelir. Benim dayandığım güç ol der ve olur. Hem dünyada hesap er geç sorulacak hem de  zaten ahiret hesabı hepimiz bekliyor olacak , rahat olun.

Dünyada görmeyi istediğiniz değişimin kendisi olunuz. MahatmaGandhi.